2007-12-09

Göteborgsvarvet och sommarpratare

Nu är det drygt fem månader kvar till Göteborgsvarvet, nu måste jag börja träna på allvar. Så efter jag hade följt älsklingen till Kiruna-tåget i eftermiddags så var jag en sväng på gymmet och sprang på löparbandet. Det gick väl sådär men under tiden jag sprang lyssnade jag på ett gammalt "sommar"-program från i juli. Det var Peter Martinsson som var sommarvärd. Peter är ingen kändis, han är en s.k. "amatör" bland sommarpratarna. Det enda som skiljer honom från de flesta av oss andra sommar-amatörer är att han är kortväxt, 133 cm lång.

I programmet pratar han om sitt liv och sina tankar på ett helt fantastiskt sätt, med mycket humor och mycket allvar. Programmet berörde mig mycket och jag rekommenderar alla att lyssna på det. Det kan laddas ner här: http://www.sr.se/laddahem/p1/sommar/mp3/2007/SR_sommar_i_p1_070716.mp3

F.ö. meddelas att det äntligen blivit minusgrader igen i Luleå. Fy, vilket slask det var i veckan som gick.

2007-11-23

Umeå

Besöket i Holmsund innebar också att jag tillbringade några timmar i Umeå. Några bilder därifrån:

Rådhuset. Uppfördes efter branden 1888. Läs mer här


En positivhalare fanns också där. Ja, han fick lite pengar när jag hade tagit bilden



Även i Umeå måste man äta. Döm om min förvåning när jag såg att långkorv såldes även i denna stad. Jag trodde den bara fanns i Gävle . Läs mer här.

Långkorvsförsäljare. Mannen med ryggen hitåt har en långkorv i vänster hand.

Långkorv ville jag inte ha, så kanske Sibylla skulle vara något. Det visade sig dock att där serverades bara mat för riktiga män, inte för riktiga GIS-mormödrar. Till slut hittade sonen och jag till Subway där vi åt var sin smarrig macka.

Var finns det en måltid för riktiga GIS-mormödrar?

Grattis yngsta syrran som fyller 33 idag!

Andra bloggar om: , ,

2007-11-18

Holmsund och Bröderna Lundbergs-minnen

Holmsund och sonbesök i fredags och igår på dagen och Skellefteå igår på kvällen. - Mycket att blogga!

GIS-mormor inspekterade den yngre sonens hem i Holmsund. En trevlig liten lägenhet i ett naturskönt område.


En riktigt trevlig kväll hade vi med frågesport och TV-tittande. Och så pepparrotskött förstås.


Sonen dricker nykokt kaffe

I Holmsund ligger "Himmelska fridens torg", därifrån tog jag bussen in till Umeå på lördagsförmiddagen.




Jag antar att torget har fått sitt namn av Fredrik Burman. Han hade många radiokåserier därifrån och kallade torget för just "Himmeska fridens torg i Holmsund". När jag väntade på bussen talade jag med några trevliga personer som höll på att frukostera på öl. De berättade massor om Holmsund under de få minuter det tog innan bussen kom.





Efter några timmar i Umeå bar det sedan av till Skellefteå och ett besök hos de gamla arbetskamraterna Peter och Karin (och Kongo). De hade även bjudit hem Anders, som och också är en gammal arbetskamrat, och hans fru Annika. Det var en heltrevlig kväll med mycket prat om gamla minnen från Bröderna Lundbergs. Jag har nog inte pratat så mycket om Lundbergs sedan jag slutade där 1981. Innan jag kom dit funderade jag en del på hur det skulle bli. Mycket har ju hänt på 26 år och vi skulle ju kunna vara som totala främlingar för varandra. Men det var väldigt lätt att prata med alla, kvällen gick jättefort och vid 22-tiden fick jag skjuts till busstationen av Anders och Annika. 00.40 var jag tillbaka i lägenheten i Luleå.

Karin och Annika

Peter och Anders

Kongo

Här är en länk till Peters blogg

Andra bloggar om: , ,

2007-11-16

Besökshelg!

Denna helg är det sonbesökarhelg. Älsklingen besöker sin son långt bort och jag besöker en av mina, lite närmare. I Holmsund närmare bestämt.

I morgon blir det besök av gamla arbetskamrater i Skellefteå - spännande och kul!

Winnerbäck-konserten igår var heeelt underbar. Vilken känsla, vilken musik, vilken publik! Både jag och en av mina kompisar som var med sa att "nästa gång står vi längst fram och hoppar". Nu satt vi lite städat på läktaren i Pontushallen Luleå.

Nä, nu måste jag umgås med sonen!

2007-11-14

Lars Winnerbäck - del 2





I morgon ska är det Winnerbäck-konsert i Pontushallen i Luleå. GIS-mormor och några GIS-fastrar kommer att vara där. Det ska bli spännande.






Jag har lyssnat på hans senaste album, "Daugava" ett tag. Precis som "Vatten under broarna" så händer det saker när jag har lyssnat tillräckligt många gånger. Det är som om en del texter börjar tala till mig. Det konstiga är att jag inte vet riktigt vad de vill säga mig. Som dessa rader från "Det blåser genom hallen" till exempel:


"en dag vaknar du och märker
att vi är var och en för sig
att alla dom som du fördömde
aldrig tävlade mot dig

då blir det tomt i dina händer
då står du ensam, fast i snön
du skulle hämta lite vatten
du tog dig över hela sjön"




Andra bloggar om: ,

2007-11-13

ARC/INFO 7!

För alla insatta kan jag berätta att jag nu jobbar med kantkonnektering i ARC/INFO 7. Det är inte för inte jag är GIS-MORMOR. Det är riktigt kul kan jag också meddela.

För er som inte är insatta kan jag berätta att ARC/INFO 7 är en mycket kraftfull GIS-programvara som dock inte är så väldigt användarvänlig. Det är en gammal programvara, den har inte utvecklats sedan 1998. Se bilden nedan. Ni ser väl att det är en del av vegetationskartan över Jämtland som visas i bilden?




Andra bloggar om: , ,

2007-11-10

Solstorm

Nu har också GIS-mormor med älskling sett filmen filmen "Solstorm". Den är inspelad i Kiruna och den utspelas i Kiruna. Många bekanta ansikten skymtade förbi. Det var en riktigt bra film. OK, den följer inte boken slaviskt men det var väl inte meningen heller. Där var också många otroligt vackra Kirunavyer.

Alla i Kiruna verkar vilja se den. Trots att den gått bra mycket längre än filmer brukar i Kiruna så är alla föreställningar slutsålda. När hände det senast?


Andra bloggar om: ,

2007-11-04

Det byggs i Kiruna!

Nu ser man byggkranar i Kiruna. Det har vi verkligen inte varit bortskämda med de senaste åren.

På Luossavaaras topp har byggnationen av det nya hotellet börjat. Till stor del ska magnetit, magnetisk järnmalm, användas som byggmaterial. Läs mer här: http://www.branschnyheter.se/article7580.php

















Byggkranar på toppen av Luossavaara



Även Ripans camping håller på med utbyggnad, en byggkran står vid entrén och i skogsdungen strax bakom huvudbyggnaden har ett annat bygge startat. Älsklingen och jag funderade på vad det ska bli, men vi kom inte fram till något bra.

Förslag någon?



















Vad ska detta bli?




















Har man kanske gjort något fel?


Det jag kom att tänka på var min lillebrors kommentar när jag öppnade en present som han gjort till mig. Detta var för 26 år sedan, lillebror var nästan nio år gammal och presenten var en skärbräda som han hade gjort i träslöjden. Troligtvis hans första slöjdalster. När jag hade tagit pappret från presenten och tackade för den fina skärbrädan, tittade lillebror ingående på den. Efter några sekunder sa han eftertänksamt:

"Den blé lite sné"

Det var en mycket fin present, jag har kvar den än.
























"Den blé lite sné"

Andra bloggar om: ,

Kiruna amatörteaterförening - igen!

Nu kommer äntligen några bilder från jubileumsföreställningen 19-20 oktober. För Läs gärna också vad Micke S. skrev i sin blogg, han beskriver det så fint!

KATF är den mest fantastiska förening jag någonsin har varit med i. Där finns plats för alla. Alla accepteras som de är. Väljer man att befinna sig lite i periferin (som jag nu för tiden) så accepteras det och när man igen vill komma och vara med i t.ex. nyårsrevyn så mottas man med öppna armar. Till den här föreställningen blev jag t.ex. tillfrågad om jag ville filma densamma som dokumentation, något som jag mycket gärna gjorde. I tjugo år har man satt upp en nyårsrevy som spelas i fem eller sex kvällar. Och det är inte lite arbete bakom ska ni veta. Dessutom har man barngrupper i teater och dans, kören Vox Arctica m.m.

Läs också gärna recensionen av jubileumsföreställningen i NSD

Några bilder från föreställningen:















Delar av barngruppen i förgrunden och
delar av kören Vox Arctica i bakgrunden



Frieriet
(text: Håkan Rudehill)
















Stockholmaren blir utskriven från sanatoriet
"Bussen till Malmö går om tio minuter"
















Stockholmaren tar motorcykeln:
"När man brinnande ska till fjällan fara med öppet spjäll genom Nilivaara"















"För flickorna där dom är fina som fan,
kysser så karlavagnen syns mitt på dan.
Och innan du tittat så har dom sett
och innan du frågat så har dom gett"



Det magnetiska hjärtat
(text: Erik Norberg)



















Markus Tornberg som konstnären och poeten Tobias i sminklogen
"Alla era vackra färger, ser ni verkligen dom?
Hör ni orden som ni säger, vet ni vad ni talar om?
Kan ni känna i er själva att ni riktigt räcker till
när ni lägger er om kvällen, ligger oron också still?"





















Kjell Eriksson som det realistiska kommunalrådet Hans strax innan entré
"Visst kan man ha vackra drömmar,
skönt att slippa vakna opp.
Men att se realiteter, det är vårat enda hopp
Vill du visa mig nåt annat, nå't jag inte redan vet,
[gör då guld av allt] det gråa berget"



Andra bloggar om: ,

2007-11-02

Rund etikett?

Hört på tåget till Kiruna igår:

"Hur vet man vad som är framsidan på en etikett när etiketten är rund?"

Varför frågade hon? Vad tror ni?

F.ö. kan jag meddela ett ett tuuuunt snötäcke vilar över Kiruna.

Andra bloggar om: , ,

2007-10-19

Kiruna amatörteaterförening

...fyller 20 år i år. Detta firas fredag den 19 och lördag den 20 oktober med bl.a. en jubileumsföreställning på Folkets Hus. I föreställningen ingår dans, musik, sång och delar ur föreningens succémusical "Frieriet". Andra akten utgörs helt av en jubileumsversion av musikalen som skrevs och framfördes under Kirunas 100-årsjubileum år 2000 "Det magnetiska hjärtat".

Under lördagen kommer barngruppen att framföra "Älskade Astrid" med figurer ur Astrid Lindgrens berättelser.

På lördagen kommer det också att anordnas workshops där man får prova på teater (barn- och "vuxen"-teater), körsång och dans.

Läs mer om detta på annonsbladet.

Andra bloggar om: ,

2007-10-17

Farväl till Gävle...

...för denna gång. Ett par bilder till bara:





Denna skapelse står i rondellen vid norra änden av Rådhusesplanaden, mitt emellan Max och Shell. Gävleborna verkar både hata och älska den. Personligen tycker jag den är lite fascinerande.








Men jag hann också med att besöka något av det vackraste som finns, en nio dagar gammal liten pojke. Föräldrarna är tidigare kollegor till mig och pojken hade när jag besökte honom ännu inget namn. Jag kallar honom Lill-Sven så länge.


Lill-Sven sover gott i mammas armar

Andra bloggar om: ,

2007-10-13

Mattes Janowski

Mattes Janowski var en soldat som var bosatt i Hults soldattorp, Södra Unnaryd, Småland på tidigt 1700-tal. Enligt vissa källor (kyrkböckerna) var han född i Berlin, enligt andra (mönstringsrulla) var han från Polen. Han föddes i alla händelser omkring 1676 och begrovs den 17 juni 1753, 77 år gammal.

Detta är hans begravingsnotis:

"Den 17 juni begrofs afskedade soldaten Matthes Janovski, lades vid W. Kyrkiomuren litet söder om Färdaportarna. Soldaten var tysk, född i Berlin. Lärt att spinna fin tråd och sticka strumpor, men kunde intet annat arbete göra."

Andra bloggar om: , ,

2007-10-05

Rapport från Gävle

Det finns några saker som är unika för staden Gävle. Det första man kommer att tänka på är väl julbocken som reses varje första advent och som sällan får stå obränd fram till jul.


Bocken är känd i hela Sverige och även ute i världen talas det om den. 2001 i var det t.ex. en 51-årig amerikan som tände eld på den eftersom han hade hört att det var så man skulle göra. Läs mer om Gävlebocken här:

http://www.merjuligavle.se/merjuligavle/mjig_sida.aspx?id=25

En annan sak som (jag tror) är unik för Gävle är långkorven. I Gävle säljs den dessutom bara från två olika korvvagnar på Stortorget. En långkorv har normal bredd men den är tre gånger så lång som ett normalt korvbröd. Korven på nedanstående bild handlade jag av den artige försäljaren och han var snäll och höll upp den så att jag skulle kunna fotografera den.


Så till den tredje saken som är Gävle-unik: Lukten. I Gävle rostar Gevalia kaffe och det luktar sagolikt gott. Strax utanför Gävle görs papper och det luktar INTE gott. Men det som är unikt för Gävle är blandningen av dessa lukter. Pappersbruk och kaffe blandat. Luktar det gott eller illa? Kom till Gävle och döm själva.

Sen har vi förstås Brynäs, men jag vet inte om det är så intressant....

Andra bloggar om: , ,


2007-09-29

GIS, Gävle och Gottröra

Efter en vecka med heldagsundervisning i Gävle har denna lördag blivit totalt händelselös. Jag har inte ens bäddat sängen (jag brukar faktiskt göra det även om jag inte är särskilt pedantisk annars).

I stället har jag läst massor om Gottröraolyckan 27 december 1991. Ja, jag vet, det är en konstig böjelse jag har...

Flygkaptenen på SK751 till Warsawa via Köpenhamn, Stefan Rasmusen, har en hemsida http://home3.inet.tele.dk/stefan-g/ och han har skrivit en bok som går att ladda ner som pdf här: http://home3.inet.tele.dk/stefan-g/STEFANBOG.pdf

En passagerare har skivit om sina upplevelser här: http://hem.passagen.se/gottrora/sk751swe.html och på svt.se kan man se de första Rapport-sändningarna efter att olyckan hänt: http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?d=56324


Nog med flygolyckor för den här gången. I morgon bär det av igen, till den andra undervisningsveckan i Gävle. Den första gick väldigt bra så nu gäller det att ladda så att den andra också blir bra. Det är ju helt nya kursdeltagare den här veckan.

           GIS-mormor gisar


           Engagerade elever




















Hösten har även kommit till Gävle.


PS. Jag lyckades undvika American Express-månglarna på vägen upp, ska försöka göra det i morgon också.

2007-09-22

American Express och nysnö

GIS-mormors liv pendlar just nu mellan Luleå-Gävle-Kiruna-Gävle-Luleå osv. Detta innebär att viss tid måste spenderas på Arlanda. Ganska OK faktiskt, det är kul att titta på flygplan, har alltid varit ett av mina lite udda intressen. Fast lite mindre kul nu när det inte finns ett enda plan av typen Dash Q400 att titta på. Men å andra sidan såg jag en Boeing 767 från Air China.

Nåväl på Arlanda blir man också allt som oftast attackerad av människor som absolut tycker att man ska ha ett American Express kontokort. "Det är så bra, man får bonus på varje krona och en jättebra reseförsäkring".

Igår var inget undantag. En ung man med svart skjorta, vit slips och vattenkammat hår spanade in mig och när jag kom när så ville han att jag skulle få ta del av hans fantastiska erbjudande. Jag förklarade då för honom att jag hade haft ett American Express kort och att jag inte var intresserad. Anledningarna till detta var:

1. Att det är dyrt att ha. Guldkortet som han ville prångla på mig kostar 1250 kronor om året

2. Att jättemånga ställen faktiskt inte tar emot Amerikan Express.
Här kontrar försäljaren att 9 av 10 försäljningsställen faktiskt tar emot kortet, något som definitivt inte stämmer med min erfarenhet.

3. Att det är väldigt krångligt att ta del av bonusen, vill man t.ex. hyra en bil för bonusen måste man beställa en "voucher" (annat ord för kupong), och för att kunna göra det måste man vara ute flera veckor i förväg osv...

Nu delger försäljaren mig lite livsvisdom, han säger: "Men livet är inte alltid som en räkmacka"

Vad menade han egentligen? Att det var värt att betala och ta en massa besvär för att få äran att använda deras kort? Alltså, jag säger bara: Det var tur att GIS-mormor var på gott humör. Annars hade det varit stor risk att jag undsluppit mig något om att "Tack, det lärde jag mig innan du ens var påtänkt", eller något annat dumt.

Jaja, han önskade mig en bra dag i alla fall, och jag honom.

För övrigt kan rapporteras att hösten kommit till Kiruna och att det ligger lite nysnö-puder på fjälltopparna.














(Förstora bilden så ser du nysnön)

Andra bloggar om: , ,

2007-09-16

Fika och regn, regn, regn...

Igår blev det en stor bulle på café safari:

Denna bulle finns i kanel- och blåbärsvariant.
Jag fick klippa yngste sonen, troligvis för sista gången på lääänge, igår. Han flyttar till Umeå i månadsskiftet.
I övrigt har det regnat hela helgen i Kiruna.
I kväll drar GIS-mormor södrut igen.

2007-09-09

Matlådor



Vad har de i matlådorna nu för tiden?

(Bild från e24.se)

Kulturnatten i Luleå

I går, lördag var det "Kulturnatten" i Luleå. Det var en natt som började redan kl. 10 på förmiddagen. På flera ställen i stan, såväl inomhus som utomhus, förekom det framträdanden. Älsklingen och jag såg först "Gubbröra" från Boden som spelade gammeltjo på IOGT-lokalen.

Gubbröra Foto: Älsklingen

Sedan gick vi till Skådebanan och såg vi "Duo Favoloso", två killas som spelade gitarr helt underbart!

Duo Favoloso foto: Älsklingen

Kulturens hus fick också ett besök. Vi lyssnade på "Prima Vista" en kör med åtta kvinnor som för tillfället var decimerade till fem. Men så de sjöng! De är alltid lika bra med en stor musikalisk bredd.

Prima Vista Foto: Älsklingen

Överallt man rörde sig i stan så hände det någonting i kulturväg.

Sedan på kvällen så var det öppen repetition på "Krymplingen från Inishmaan" på Norrbottensteatern i regi av Erik Kiviniemi.

Väldigt mycket av pjäsen "satt" redan men ibland avbröt regissören för att ändra någon detalj som bara han såg. Det vi såg bådar gott, vi kommer definitivt att gå och se pjäsen när den visas (29 sept - 29 dec). Titelrollen spelades av Jens Nilsson och han imponerade än en gång! Honom har vi haft förmånen att se en gång tidigare, när han spelade i Staffan Westerbergs uppsättning "Storgatan", också på Norrbottensteatern. Jens spelade den unge Staffan på hans studentfest i vit kostym, svart skjorta och svart studentmössa. Jag minns än vad Jens skrev i programbladet till "Storgatan" om hur det var att arbeta med Staffan Westerberg:

"Jag har vinkat åt den numera döda påven, jag har klättrat på pyramiderna, jag har sett noshörningar knulla, jag har köat i 5 timmar för att se Anna Book.

Och jag har jobbat med Staffan Westerberg
/Jens Nilsson, studenten i Storgatan"


Andra bloggar om: , , ,

2007-09-02

Mer nostalgi

Jag dök ner i ett gammalt fotoalbum och fann den här bilden från min tid som fotbollsspelare. Vi spelade i korpen i Skellefteå, bilden är tagen 1978. Jag tror att det var det året vi vann korpserien. Det är jag som är målvakt och som därför har en annan färg på tröjan än de andra.

Viktoria, Åsa, Eva, Annika, Anita, Jag
Ulrika, Agneta, Yvonne, Karin


Andra bloggar om: , ,

2007-09-01

Nostalgi

Under veckan som gick googlade jag för skoj skull på "Bröderna Lundberg", På Bröderna Lundberg i Skellefteå jobbade jag som svarvare åren 1977-1981. Det visade sig att en gammal arbetskamrat, Peter, har en blogg. Och inte nog med det, ett par av hans inlägg handlade just om Lundbergs (detta och detta), där bland många andra han, jag och Karin som han sedermera skulle gifta sig med tillverkade baklastare dagarna (och kvällarna) i ända.Han hade även många bilder inifrån verkstaden, de måste varit smygtagna.

Jag fick mig en sån nostalgitripp som jag aldrig fått förr. Tänk att se dessa människor, som jag jobbat med för så länge sen, på bild. Verktaden på Mullberget är för länge sedan nedlagd och jag undrar just det blev av alla?

Jag mailade förstås till Peter och han svarade att både han och frun mindes mig. Verkligt kul!

Sådana här baklastare tillverkade vi på Bröderna Lundbergs.

Andra bloggar om: , ,

2007-08-18

Att vända på saker....

Jag roar mig ibland med att vända på saker, alltså inte fysiska saker som soffor och bilar och sånt, utan meningar, uttalanden som gjorts eller skrivits. Resultatet blir ofta tänktvärt. Ett exempel:

DN har en intressant artikelserie om kreativitet. I den papperstidning där man publicerade den andra artikeln i serien hade man en liten rubrik på förstasidan om densamma. Där stod ungefär så här:

Kreativitet får inte förväxlas med intelligens; många logiskt tänkande och intelligenta personer är ganska fantasilösa.

Hmmmm... Tänk om vi skulle ta och vända på det hela; Många fantasifulla personer är ganska ologiska och ointelligenta... Nä, så kan man väl inte skriva??? Det vore inte pk (tack Listoplisto för förklaringen till vad pk betyder. Jag lär mig ;-)

Här är en länk till en fantasilös organisation.

Andra bloggar om: , ,

2007-08-12

Min älskade dotter...

Idag är det din födelsedag, det är tjugosju år sedan du föddes. Du fick aldrig fira någon födelsedag. Men i mitt hjärta firar jag dig varje år den här dagen.

Lilla tiggarebarn

Länge hade jag tänkt skriva något om dig, lilla tiggarebarn, som jag skrev om i mitt förra inlägg. Du har funnits i mina tankar med jämna mellanrum ända sedan jag hittade notisen för ett par år sedan. Jag hade tänkt skriva ett mindre kåseri om mina undringar om vem du var och om du var en pojke eller en flicka. Varifrån kom du? Knappast från Höja, för då hade någon säkert vetat något att berätta om dig. Troligen kom du inte heller från någon av grannsocknarna heller.

Hur gammal var du? Vem var det som hittade dig? När du begravdes, lades du då i samma grav som bonden Oluf Larsson? Jag antar att du inte fick en egen grav.

Som Sus skriver i kommentarerna till det förra inlägget så är det ändå intressant att prästen valde att göra en notis i begravningsboken om dig, trots att han inte visste något om dig.

Detta hade jag tänkt skriva ett mindre kåseri om men när jag väl skrev så gick det inte att skriva mer än jag gjorde. Orden kändes så futtiga.

Jag kommer aldrig att glömma bort dig lilla tiggarebarn.

2007-08-08

Släktforskning

En dag skummade jag igenom begravningsnotiserna i dödboken för Höja församling i f.d. Kristianstads län då jag stötte på dessa två notiser från 1699:


"d 12 Februarij begrofs bonden Oluf Larsson i Höja (80 åhr)
Dito begrofs ett tiggarebarn som ingen visste något om att berätta"


...

Andra bloggar om: ,

2007-07-27

Att samla på saker.

När jag var ung samlade jag på frimärken. Jag lärde mig en hel del genom denna min hobby. Som att tvåkammarriksdagen infördes 1867, att Schweiz heter "Helvetia" på schweiziska frimärken och att PDA Atterbom föddes 100 år före mig, 1855. Det dröjde flera år innan jag visste att "PDA" står för "Per Daniel Amadeus".



Någon gång i 14-årsåldern sinade intresset för frimärkssamlandet men jag har fortfarande en hel del frimärken kvar. Att titta på dem skänker mig nostalgiska rysningar.

Sedan dess har jag inte samlat på något speciellt, jag har med visst överseende betraktat människor som samlat på saker som porslinstomtar, kapsyler och diverse påsktuppar. Detta ända till vår alpresa som jag skrev om i mitt förra inlägg. Då, när vi hade gjort en avstickare till det skattebefriade området Samnaun i Schweiz och jag hade köpt den läckraste ryggsäck som passade perfekt till dagsturerna vi gjorde, DÅ slog det mig: Herregud! jag samlar ju på ryggsäckar! Ett snabbt överslag ger vid handen att jag har minst sex stycken, allt från en liten som rymmer en termos och en macka till Haglöfs ramsäck på 60 liter.

Så förlåt alla ni samlare för min nedlåtande attityd! Jag förstår nu att jag också är en samlare. Fast medge att den senaste ryggsäcken är läcker:

Foto: Älsklingen


Andra bloggar om: , ,