2008-07-06

Lofoten

Älsklingen och GIS-mormor har nyligen kommit tillbaka från en tur till Lofoten. Vi åkte från Kiruna i måndags och vi hade inget fixat. Vi hade bestämt att ta dagen som den kommer, hyra rum att sova i om det fanns men vi hade ett tält med för säkerhets skull. Enda hållpunkten var att vi skulle vara tillbaka i Kiruna i tid för att möta syster med familj som skulle komma på lördagen.


Lofoten visade sig från sin allra bästa sida under fyra av de fem dagar vi var där.

Henningsvaer

Den första natten hyrde vi ett rum av Eva och Sverre Steen utanför Evenskjaer. Det var ett jättefint rum med TV och kylskåp på rummet samt gemensam toalett och dusch i korridoren. Pris 400 norska inklusive lakan.

Fint rum som vi hyrde av Eva och Sverre Steen i Evenskjaer

Andra dagen regnade det. Vi körde till Svolvaer och efter lite letande hyrde vi in oss på Lofoten feriesenter. Apropå standarden där sade Älsklingen: "Det kan ju inte vara bingo varje gång."

Svolvaer

Installation i Svolvaer

Den tredje dagen återvände solskenet och vi reste vidare mot väster. Vi körde till E10 tog slut - i Å. Här var vägen riktigt smal - har aldrig sett en så smal europaväg! I Å satt vi på klipporna och tittade ut mot den yttersta spetsen på Lofoten, där det inte finns några vägar, och mot öarna Vaeroy och Röst.


E10-an är smal längst i väster.

Natten tillbringades på "Eggum sjöhus" på nordsidan av Vestvågöy. På vintern landas torsk i samma hus och där preparesas den för att senare torkas. Stället var klart prisvärt, 340 nkr för rummet om vi inte hyrde lakan. Detta inklusive ett fullt utrustat kök, matsal, samt ett rejält sällskaps rum. Det fanns även möjlighet att beställa frukost.

Eggum sjöhus i midnattssol

Midnattssolen har jag sett många, många gånger men aldrig har jag sett den över havet. Det var fantastiskt!

MIdnattssol vid Eggum

Under resan passade vi på att syssla med lite geocaching. Vi tog sexton stycken, men oj vad många vi inte tog! Det finns en massa geocachar på Lofoten/Vesterålen.

Sista natten sov vi återigen hos Eva och Sverre Steen och på fredagseftermiddagen var vi tillbaka i Kiruna igen.

Andra bloggar om: ,

6 kommentarer:

Frank sa...

Ah, det låter ju som om ni har haft det förträffligt! Kul kul! Se nu till att ta hand om släkten från söder!

Pia sa...

ÅÅÅh, vad fint ni verkar haft det! Det finns inget vackrare är Lofoten i fint väder! Vi gjorde en liknande resa som ni förra året i början av juli och hade samma tur med vädret. Det är inte mycket som slår det!

GIS-mormor sa...

Frank: Vi tar hand om dem allt vi kan.
Pia: Nej, det är inte mycket som slår Lofoten i fint väder!

Anonym sa...

Hej GIS-en, vilka fina bilder. Hoppas fortsättningen på semestern blir lika bra (vi åker till Riga)

Anonym sa...

Ojoj, vad fint!

GIS-mormor sa...

Vita: Tack! Hoppas er semester blir jättefin!
Micke: Ja, visst är det?